Recept

Polévka z jehněčího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1643

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
0,3 kg Jehněčí maso
1 kávová lžička Majoránka
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 644kJ
2% Sacharidy 8 g
88% Tuky 66 g
9% Sodík 177 mg
14% Bílkoviny 8 g

Polévka z jehněčího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno.

2

Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky.

3

Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept