Recept

Polévka z telecí nebo skopové hlavy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 1644

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 dl Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 ks Telecí hlava
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 242kJ
2% Sacharidy 9 g
79% Tuky 59 g
9% Sodík 172 mg
6% Bílkoviny 3 g

Polévka z telecí nebo skopové hlavy postup přípravy receptu:

1

Rozpůlenou a omytou hlavu (bez mozku) dáme vařit do osolené vody se zeleninou a celými stroužky česneku. Vše vaříme doměkka.

2

Uvařenou hlavu z vývaru vytáhneme, maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru.

3

Přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a nakonec přidáme citrónovou šťávu anebo měsíčka citrónu podáme zvlášť na talířku.

Poznámka

hlava může být telecí nebo skopová, záleží na chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept