Cibulové toasty s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové toasty s ementálem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16443 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 233,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cibulové toasty s ementálem postup přípravy receptu:
1 | Sýr na jemno nastrouháme, přidáme očištěnou, jemně nasekanou jarní cibulku a petrželku, nakonec přimícháme smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Na krajíčky veky namažeme asi půl centimetru silnou vrstvu pomazánky a toasty do zlatova zapečeme v troubě. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.