Jednoduchý recept

Lyonská mléčná cibule

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16447

Ingredience

750 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 l Mléko plnotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
7% Sacharidy 24 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 104 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lyonská mléčná cibule postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

2

Když je cibule zpola měkká, zalijeme ji polovinou mléka, pod pokličkou dusíme do měkka.

3

Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku, vlijeme do pokrmu, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme zbylým máslem.

4

Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept