Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16463

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1000 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
7% Sacharidy 27 g
40% Tuky 30 g
23% Sodík 468 mg
19% Bílkoviny 10 g

Smažené zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme a omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, přitiskneme je k sobě. Vložíme do vařící osolené vody, do níž jsme přidali citronovou šťávu. Vaříme 8 - 12 minut ne úplně do měkka, vyjmeme a necháme okapat.

2

V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. Čtvrtky zelí ve směsi po všech stranách namočíme, potom je obalíme ve strouhance, smažíme v hlubší pánvi na horkém oleji asi 12 minut.

3

Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept