Recept

Dušené červené zelí se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16464

Ingredience

2 ks Cibule
4 ks Hřebíček
2 ks Jablka
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
1000 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
11% Sacharidy 38 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 194 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dušené červené zelí se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté zelí nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a vpíchneme do ní hřebíčky.

2

Zelí, jablka a cibuli okořeníme muškátovým květem, vložíme na pařáku do tlakového hrnce, vaříme v páře na mírném ohni asi 45 minut.

3

Cibuli odstraníme, zelí vložíme do hlubší mísy, zalijeme trochou okyselené a osolené vody (nebo nálevem z kysaného zelí), vmícháme zakysanou smetanu, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept