Dušené červené zelí se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené červené zelí se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16464 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
1000 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 828,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Jablka, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené červené zelí se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zelí nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a vpíchneme do ní hřebíčky. |
2 | Zelí, jablka a cibuli okořeníme muškátovým květem, vložíme na pařáku do tlakového hrnce, vaříme v páře na mírném ohni asi 45 minut. |
3 | Cibuli odstraníme, zelí vložíme do hlubší mísy, zalijeme trochou okyselené a osolené vody (nebo nálevem z kysaného zelí), vmícháme zakysanou smetanu, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.