Slavnostní cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavnostní cibule
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16476 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Cibule |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 237,9mg |
Draslík | 351,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slavnostní cibule postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle a potom ji dáme do zapékací mísy. |
2 | Vejce utřeme do pěny, smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přelijeme přes cibuli. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
Poznámka
Podáváme ke všem slavnostnějším pečením.