Recept

Bramborový guláš s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16477

Ingredience

1000 g Brambory
3 ks Cibule
0,5 l Mléko polotučné
30 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Salám jemný
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,6 l Voda pitná
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 154kJ
16% Sacharidy 57 g
64% Tuky 48 g
70% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Bramborový guláš s vínem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, ne zcela doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

2

Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme ji polohrubou moukou a zalijeme mlékem. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut.

3

Salám nakrájíme na kolečka a vložíme do omáčky spolu s bramborami. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

4

Guláš dochutíme vínem, solí, pepřem a špetkou muškátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept