Bramborový guláš s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš s vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16477 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
0,5 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
500 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Salám jemný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový guláš s vínem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, ne zcela doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. |
2 | Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme ji polohrubou moukou a zalijeme mlékem. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut. |
3 | Salám nakrájíme na kolečka a vložíme do omáčky spolu s bramborami. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
4 | Guláš dochutíme vínem, solí, pepřem a špetkou muškátu. |