Recept

Turecký pilaf s kuřetem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1648

Ingredience

100 g Cibule
125 g Hrozinky
1200 g Kuře
55 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
150 g Zeleninová směs jarní - mražená
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 988 kcal
Kilojoule 4 133kJ
16% Sacharidy 57 g
76% Tuky 57 g
14% Sodík 285 mg
108% Bílkoviny 61 g

Turecký pilaf s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Kuře nejprve zbavíme kůže, naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

Kosti poté vložíme do hrnce a přidáme zeleninovou směs do polévky a 1litr vody. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit asi 1,5 hodiny. Odstavíme a vývar zcedíme.

3

V hluboké pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso zprudka po všech stranách orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na kousky a necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme dle chuti.

4

Přidáme 125ml kuřecího vývaru a nakrájený zázvor, přiklopíme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni dusit asi 10minut, dokud zázvor nezměkne. Na závěr přidáme rozinky.

5

Mezitím do hrnce nalijeme 250ml vývaru, nasypeme rýži, osolíme a vaříme doměkka, cca 12minut.

6

Okapanou rýži smícháme s kuřecí směsí a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept