Recept

Rigatoni s bílými fazolemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16483

Ingredience

300 g Brokolice
300 g Fazole bílé sterilované
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 ks Salát hlávkový
40 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
230 g Těstoviny Rigatoni
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
16% Sacharidy 57 g
242% Tuky 182 g
14% Sodík 278 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rigatoni s bílými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na tenké plátky. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny, mrkev a vaříme 8 minut. Pak přidáme brokolici a vaříme ještě 3–4 minuty, až je vše měkké, ale ještě pevné.

3

Během vaření očistíme salát endivii a nakrájíme ho na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme salát, česnek a 2 minuty dusíme, až změkne. Pak přidáme slité a propláchnuté fazole. Prohřejeme asi 3 minuty.

4

Těstoviny, mrkev a brokolici necháme dobře okapat a dáme je do mísy. Vše důkladně promícháme se salátem, fazolemi a nastrouhaným parmazánem. Přidáme sůl a pepř podle chuti, upravíme na mísu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept