Tvarohové knedlíčky do polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíčky do polévky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16487 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
150 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 198,7mg |
---|---|
Cholesterol | 66,7mg |
Draslík | 20,7mg |
Vláknina | 543,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tvarohové knedlíčky do polévky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozetřeme s nastrouhaným sýrem, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem. Přidáme vejce a vrchovatou lžíci mouky a dobře promícháme. |
2 | Z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíčky, obalíme je ve zbylé mouce a usmažíme na oleji. |
Poznámka
Knedlíčky vkládáme do hovězího vývaru.