Jednoduchý recept

Hovězí pečeně přírodní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 165

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
37,5 g Slanina vepřová
25 g Sůl
120 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 032kJ
2% Sacharidy 6 g
23% Tuky 17 g
53% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí pečeně přírodní postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté maso protkneme slaninou po vlákně, osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme doměkka (pečeme).

3

Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.

5

Šťávu procedíme, dosolíme a znovu krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept