Recept

Fettuccine s kuřecím ragú

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16523

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
400 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 875kJ
26% Sacharidy 94 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 246 mg
82% Bílkoviny 46 g

Fettuccine s kuřecím ragú postup přípravy receptu:

1

Vykoštěné kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 2 cm velké kousky. V mikroténovém sáčku smícháme mouku se solí a pepřem, přidáme maso a protřepeme, aby se maso obalilo.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a opékáme asi 5 minut, ze všech stran. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu, vše asi 3 minuty podusíme. Potom přilijeme rajskou omáčku nebo protlak, víno a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a za občasného promíchání vaříme asi 10 minut.

3

Nudle uvaříme v osolené vodě dle návodu doměkka. Slijeme, necháme okapat a přendáme na mísu.

4

Do omáčky přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě 5 minut dusíme. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept