Recept

Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16528

Ingredience

1 ks Bazalka
250 g Kuřecí prsa
100 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
40 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny konzumní
4 l Voda pitná
0,3 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 705kJ
22% Sacharidy 78 g
22% Tuky 17 g
26% Sodík 527 mg
53% Bílkoviny 30 g

Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme.

2

Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka.

3

Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu.

4

Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept