Thajské vepřové s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské vepřové s nudlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16546 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
200 g | Fazolové klíčky |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Linguine |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové kotlety |
4 l | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 157,2mg |
Draslík | 350,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 507,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové klíčky, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Petržel - nať, Těstoviny Linguine, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské vepřové s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné kotlety zbavíme tuku a nakrájíme je na 0,5 cm velké nudličky. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V míse promícháme maso se sojovou omáčkou, česnekem, nastrouhaným zázvorem, pepřem a necháme marinovat asi 20 minut. |
2 | Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Vložíme nudle, mrkev a vaříme asi 9-11 minut, podle návodu. |
3 | Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, nalijeme do ní rozšlehaná vejce a smažíme, až spodní strana ztuhne, pak je obrátíme a smažíme z druhé strany. Hotová vejce nakrájíme na 1 cm široké nudle a uchováme v teple. |
4 | V té samé panvi rozpálíme zbylý olej a osmažíme na něm maso asi 4 minuty, za stálého míchání. Když maso zhnědne, přidáme k němu fazolové klíčky a ještě minutu dusíme, až klíčky trochu změknou. |
5 | Nudle s mrkví necháme okapat, dáme je do mísy a lehce promícháme s masem, vaječnými nudličkami a petrželkou. Ihned podáváme. |