Recept

Tvarohový nok vařený v ubrousku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16550

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pšeničná krupice
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 303kJ
15% Sacharidy 56 g
59% Tuky 45 g
7% Sodík 140 mg
74% Bílkoviny 42 g

Tvarohový nok vařený v ubrousku postup přípravy receptu:

1

Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu.

3

Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept