Jednoduchý recept

Citronová rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16558

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 l Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 288kJ
15% Sacharidy 52 g
10% Tuky 7 g
24% Sodík 488 mg
14% Bílkoviny 8 g

Citronová rýže postup přípravy receptu:

1

Celer nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

2

Z chemicky neošetřeného citronu odkrojíme kousek kůry a nakrájíme ji na tenké nudličky. Citron vymačkáme.

3

V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli a celer. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a přidáme citronovou šťávu.

4

V jiném hrnci přivedeme k varu vývar a postupně do něj přidáváme rýži. Osolíme, opepříme, upravíme ji na talíře a ozdobíme citronovou kůrou.

5

Podáváme jako přílohu k lososu nebo jiné rybě.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept