Rýžový věnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový věnec
Jednoduchý recept
Rýžový věnec
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16562 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Rýže dušená |
2 špetka | Šafrán |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 357kJ
3% Sacharidy 11 g
6% Tuky 4 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 5,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový věnec postup přípravy receptu:
1 | Do hotové rýže přidáme dvě špetky šafránu v prášku a máslo. |
2 | Formu na rýži nebo jinou ve tvaru věnce dobře vymažeme máslem nebo tukem. Rýži do ní vtlačíme a vyklopíme ji na talíř. |
Poznámka
Do středu věnce můžeme upravit kuřecí ragú nebo dušené houby.