Recept

Bulgur s mletým jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16569

Ingredience

150 g Bulgur
1 ks Cibule
300 g Jehněčí maso mleté
1 špetka Kmín celý
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
11% Sacharidy 39 g
42% Tuky 32 g
6% Sodík 117 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bulgur s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku omyjeme, rozkrojíme a nakrájíme na drobno.

2

Olej a máslo rozpálíme, přidáme cibuli a krátce podusíme. Přidáme mleté maso, feferonku a vše opečeme. Pak přidáme bulgur, česnek a lilek.

3

Rajčata nasekáme a přidáme ke směsi i se šťávou, vodou, pepřem, paprikou, solí a kmínem. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut, mírným varem.

4

Do hotového bulguru přimícháme nasekanou petrželku, dáme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept