Jednoduchý recept

Jihočeská lepenice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1658

Ingredience

1350 g Brambory
100 g Cibule
100 ml Mléko polotučné
20 g Sůl
80 g Tuk
1500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
7% Sacharidy 26 g
11% Tuky 8 g
41% Sodík 813 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jihočeská lepenice postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.

3

Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.

4

Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept