Jihočeská lepenice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská lepenice
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1658 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 866,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Tuk, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jihočeská lepenice postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme. |
3 | Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme. |
4 | Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům. |