Ementálová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ementálová pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16587 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 57,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sýr Ementál (Primátor), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ementálová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Máslo dohladka utřeme se žervé a přidáme nastrouhaný ementál a mleté ořechy. Vše dobře promícháme. |
2 | Pomazánku podle potřeby zředíme mlékem (nebo smetanou), mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme na bílém pečivu nebo použijeme jako náplň do slaného pečiva. |