Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 166
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Nové koření celé
1 g Pepř černý mletý
75 g Slanina vepřová
25 g Sůl
100 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 039kJ
2% Sacharidy 7 g
22% Tuky 17 g
54% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Hovězí pečeně na slanině postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kusy, opláchneme a protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, dozlatova osmažíme na zbylém tuku a mírně zalijeme vodou.

3

Do základu vložíme opečené maso, přidáme nové koření a maso dusíme pod poklicí doměkka.

4

Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.

5

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.

6

Šťávu procedíme, dosolíme a přidáme zbylou slaninu, nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Šťávu ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept