Hovězí pečeně na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na slanině
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Nové koření celé |
1 g | Pepř černý mletý |
75 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 58,1mg |
Draslík | 61,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí pečeně na slanině postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kusy, opláchneme a protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, dozlatova osmažíme na zbylém tuku a mírně zalijeme vodou. |
3 | Do základu vložíme opečené maso, přidáme nové koření a maso dusíme pod poklicí doměkka. |
4 | Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu. |
5 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut. |
6 | Šťávu procedíme, dosolíme a přidáme zbylou slaninu, nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Šťávu ještě krátce povaříme. |