Chlupaté knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlupaté knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1661 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1300 g | Brambory |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
40 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
40 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 543,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlupaté knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, propláchnuté brambory nastrouháme najemno a necháme je ustát. Slijeme vodu a do brambor zamícháme vejce, prosátou mouku a sůl. |
2 | Ze vzniklého těsta pomocí lžíce namočené ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vody, krátce po zavaření je nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme je 10-12 minut. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme, můžeme je krátce propláchnout studenou vodou a nakonec je promastíme sádlem. |