Chlupaté knedlíky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, propláchnuté brambory nastrouháme najemno a necháme je ustát. Slijeme vodu a do brambor zamícháme vejce, prosátou mouku a sůl.
  • 2
    Ze vzniklého těsta pomocí lžíce namočené ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vody, krátce po zavaření je nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme je 10-12 minut.
  • 3
    Uvařené knedlíky vyjmeme, můžeme je krátce propláchnout studenou vodou a nakonec je promastíme sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.