Španělská bramborová tortilla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská bramborová tortilla
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16611 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 678,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská bramborová tortilla postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, vložíme brambory s cibulí, vodu a sůl. Za občasného obracení dusíme 15 minut, až jsou brambory hotové. |
3 | Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpálíme olej, vložíme česnek a 15 vteřin opékáme. Přidáme pokrájená rajčata, vývar a pod pokličkou vaříme asi 15 minut. |
4 | Vejce rozšleháme se špetkou soli, pak přidáme brambory. Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme vaječnou směs s brambory a 8 minut ji opékáme, až je spodní strana pevná. |
5 | Obrátíme ji a pečeme ještě asi 3 minuty. Tortillu nakrájíme na řezy a ihned podáváme. Omáčku servírujeme zvlášť. |