Jednoduchý recept

Španělská bramborová tortilla

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16611

Ingredience

4 ks Brambory
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
100 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 199kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 16 g
21% Sodík 411 mg
26% Bílkoviny 14 g

Španělská bramborová tortilla postup přípravy receptu:

1

Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme brambory s cibulí, vodu a sůl. Za občasného obracení dusíme 15 minut, až jsou brambory hotové.

3

Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpálíme olej, vložíme česnek a 15 vteřin opékáme. Přidáme pokrájená rajčata, vývar a pod pokličkou vaříme asi 15 minut.

4

Vejce rozšleháme se špetkou soli, pak přidáme brambory. Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme vaječnou směs s brambory a 8 minut ji opékáme, až je spodní strana pevná.

5

Obrátíme ji a pečeme ještě asi 3 minuty. Tortillu nakrájíme na řezy a ihned podáváme. Omáčku servírujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept