Recept

Florentská zapékaná vejce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16614

Ingredience

0,3 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 g Špenátový protlak mražený
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
3% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
23% Sodík 454 mg
33% Bílkoviny 19 g

Florentská zapékaná vejce postup přípravy receptu:

1

Čtyři ploché zapékací formičky lehce vymažeme tukem. Žampiony očistíme a nakrájíme je na plátky. Špenát necháme dobře okapat.

2

V pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm asi 3 minuty podusíme. Pak přidáme mouku, pepř, sůl a mletý muškátový oříšek.

3

Ke směsi postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Pak přidáme okapaný špenát a vše promícháme. Směs rozdělíme do formiček tak, aby střed zůstal volný. Povrch posypeme lžící nastrouhaného parmazánu.

4

Do středu v každé formičce rozklepneme vejce a nasypeme zbytek sýra. Vložíme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-18 minut, až vejce ztuhnou. Podáváme v miskách horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept