Paprikové lusky s kukuřičným suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lusky s kukuřičným suflé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16618 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
80 g | Kukuřice cukrová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Mouka kukuřičná |
4 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 255,1mg |
Draslík | 326,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 80,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 239,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kukuřice cukrová, Paprika červená, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paprikové lusky s kukuřičným suflé postup přípravy receptu:
1 | Formu na zapékání vymažeme tukem. Papriky omyjeme, u každé odřízneme vršek se stopkou, vyjmeme semínka a dáme stranou. Lusky narovnáme do formy, špičkou dolů, můžeme seříznout nožem, aby stály. Odložená víčka paprik položíme vedle. |
2 | V rendlíku zahřejeme mléko, kukuřičnou mouku smícháme s vodou a vmícháme ji do mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Pak přidáme máslo, sůl, pepř a omáčku odstavíme z ohně. Žloutky rozmícháme a společně s kukuřičnými zrny a nasekanou natí jarní cibulky je přidáme k omáčce. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme lžící do omáčky a opatrně promícháme. Směsí naplníme připravené papriky. |
4 | Pečeme 25–30 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až suflé vyběhne. Troubu neotvíráme, jinak suflé nevyběhne! |
5 | Hotové papriky dáme na talíře, ke každé dáme jedno víčko se stopkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce na suflé musí mít pokojovou teplotu.