Recept

Vepřová žebírka s jablkovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16627

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
3 ks Jablka
2 kávová lžička Kari koření
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová žebra
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 204kJ
6% Sacharidy 22 g
53% Tuky 40 g
15% Sodík 293 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vepřová žebírka s jablkovým pyré postup přípravy receptu:

1

Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme a osolíme.

2

Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Podlijeme trochou vody, chvíli podusíme, osladíme, mírně osolíme a ochutíme karí kořením. Potom jablka rozmačkáme vidličkou nebo je prolisujeme.

3

Připravená žebírka opékáme na sádle po obou stranách 5-6 minut. Upravíme je na nahřáté talíře, poklademe horkým jablkovým pyré a přelijeme šťávou z pánve.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept