Recept

Kreolské fazolové lusky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16636

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
350 g Fazolové lusky zelené
0,5 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
60 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 550kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 341 mg
8% Bílkoviny 4 g

Kreolské fazolové lusky postup přípravy receptu:

1

Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na drobno. Rajčata necháme okapat.

2

V hrnci necháme přijít k varu 2,5 cm vysokou vrstvu vody, osolíme, vložíme fazolky, zakryjeme a vaříme 8 minut, až jsou fazolky měkké, ale ještě křupavé. Slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.

3

Na pánvi osmahneme plátky slaniny do křupava, vyjmeme z pánve a necháme je okapat na ubrousku.

4

Do výpeku v pánvi dáme nasekanou cibuli a papriku, dusíme asi 4 minuty, do měkka. Přidáme rajčata, cukr a vaříme za občasného promíchání asi 15 minut.

5

Přidáme fazolky, sůl, pepř a vše posypeme rozdrobenou slaninou. Ihned podáváme ke grilované drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept