Sladkokyselé červené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé červené zelí
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16638 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 406,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Ocet vinný, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselé červené zelí postup přípravy receptu:
1 | Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. |
2 | V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme. |
3 | Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu. |
Kysané zelí samo o sobě moc ráda nemám, ale manžel i syn ano, takže ho vařím celkem často. Tentokrát jsem sáhla po rychlém receptu na sladkokyselé červené zelí a udělala jsem dobře. Zelí bylo během čtvrt hodinky připravené a výborná večeře byla na světě. Tento recept mohu jen doporučit a má od nás pět hvězdiček.