Sladkokyselé jarní cibulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé jarní cibulky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16639 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Víno bílé |
800 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 103,4mg |
Vláknina | 923,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Muškátový oříšek, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sladkokyselé jarní cibulky postup přípravy receptu:
1 | Svazky cibulek očistíme a trochu zkrátíme zelenou nať. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem a cibulkami. |
3 | Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobno. K cibulkám přidáme cukr, sůl, pepř, muškátový oříšek a zázvor. Vše povaříme asi 6–8 minut. |
4 | Pak cibulky rozdělíme a podáváme jako přílohu k hovězím nebo vepřovým steakům. |