Jednoduchý recept

Polská čekanka

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16642

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
4 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 572kJ
1% Sacharidy 5 g
15% Tuky 11 g
7% Sodík 135 mg
8% Bílkoviny 5 g

Polská čekanka postup přípravy receptu:

1

Čekankové puky očistíme. Velký papír natřeme tukem a čekanku jím zakryjeme. Dusíme ji v malém množství vody s citrónovou šťávou, 15 g másla, solí a pepřem asi 15 minut.

2

Vejce mezitím uvaříme na tvrdo, oloupeme a nasekáme.

3

Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a dozlatova na něm osmahneme strouhanku. Čekanku dáme na mísu, posypeme ji nasekanými vajíčky, nasekanou petrželkou, strouhankou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept