Kedlubny na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny na smetaně
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16643 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Kedlubna |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 240,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kedlubna, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kedlubny na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny s mladou zelenou natí oloupeme, nakrájíme na hranolky a dáme se smetanou do hrnce. Přidáme sůl, pepř, cukr, citrónovou šťávu a muškátový oříšek. Vaříme mírným varem asi 15 minut. |
2 | Lístky srdíčka opereme, nakrájíme na nudličky a 5 minut před koncem varu je přidáme ke kedlubnám. Upravíme na mísu a podáváme. |