Polévka s nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s nočky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16657 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
100 g | Fazolové klíčky |
300 g | Garnát obecný |
1 ks | Koriandr celý |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
100 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 215,8mg |
Draslík | 899,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 918,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové klíčky, Koriandr celý, Olej rostlinný, Pepř bílý, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s nočky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto. Tři lžíce vody rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout. |
2 | Následně těsto rozválíme na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 12 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme moukou. |
3 | V misce smícháme garnáty, 2 stroužky utřeného česneku, kořen koriandru, mletý pepř a sůl. Směs klademe lžičkou na připravené plátky těsta. Z těsta vytvoříme taštičky a ty zabalíme spojením rohů těsta. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme zbylé 4 stroužky česneku. Ty pak po usmažení vyhodíme, ale olej si ponecháme. |
5 | V hrnci pro přípravu těstovin přivedeme vodu k varu. Opatrně vkládáme nočky „won ton“ a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Po vyjmutí z hrnce dáme nočky do pařáku s teplou vodou, aby nevychladly. |
6 | Na pánvi wok povaříme kuřecí nebo zeleninový vývar. Přidáme sójovou omáčku a čínské zelí (nebo nasekané špenátové listy) a několik minut zvolna povaříme. |
7 | Do jídelních misek nasypeme fazolové klíčky, nočky „won ton“ a vše zalijeme horkou omáčkou. Posypeme naťovou cibulkou, celým pepřem a nakonec zalijeme česnekovým olejem. |
Poznámka
"won ton" — z čínštiny — polykat obláčky