Recept

Malé bramborové koláčky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16659

Ingredience

500 g Brambory
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
5% Sacharidy 17 g
8% Tuky 6 g
6% Sodík 119 mg
8% Bílkoviny 4 g

Malé bramborové koláčky postup přípravy receptu:

1

Plech na pečení vymažeme polovinou oleje, česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Zbylý olej rozehřejeme v menší pánvi a česnek na něm asi 1 minutu podusíme. Potom pánev odstavíme.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, asi 2 mm. Ty pak rozdělíme na 8 porcí a utvoříme z nich kulaté koláčky tak, aby se plátky vzájemně částečně překrývaly a vytvářely kolečko o průměru asi 10 cm. Takto vytvarované je narovnáme na vymaštěný plech.

3

Plátky brambor potřeme česnekovým olejem a posypeme lžící sušeného tymiánu, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Pečeme je v předehřáté troubě na 225 °C asi 15–20 minut. Během pečení plátky několikrát přitiskneme lžící, nebudou se tolik rozpadat.

4

Hotové koláčky dáme na talíře a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme jako samostatnou chuťovku, případně jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept