Recept

Sicilská zeleninová pánev

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16662

Ingredience

0,5 ks Bazalka
6 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kapary sterilované
2 ks Lilek
50 g Mandle
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
8 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
7% Sacharidy 24 g
31% Tuky 24 g
36% Sodík 719 mg
12% Bílkoviny 7 g

Sicilská zeleninová pánev postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlky kroužků, česnek prolisujeme. Olivy bez pecek nakrájíme na drobno.

2

Olej rozehřejeme a podusíme na něm cibuli, přidáme lilek, celer a smažíme do zlatova. Pak přidáme lupínky mandlí, olivy, česnek, rajčata se šťávou a kapary. Osolíme, opepříme a dle chuti můžeme přidat ocet a cukr. Zeleninu přiklopíme a vaříme 10 minut, mírným varem.

3

Do hotové zeleniny přidáme nasekanou bazalku, promícháme a ihned podáváme. Pokrm se může jíst i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept