Recept

Dušená kapusta s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16667

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Jablka
500 g Kapusta hlávková
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 682kJ
8% Sacharidy 30 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 207 mg
8% Bílkoviny 5 g

Dušená kapusta s jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu rozdělíme na čtvrtky a krátce povaříme bez pokličky v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

2

Na sádle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a také na nudličky rozkrájená, oloupaná jablka bez jádřinců. Osolíme, opepříme a společně podusíme, během dušení pokrm mírně osladíme.

3

Podáváme jako přílohu k pečením nebo k vařenému hovězímu masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept