Jablka pečená v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka pečená v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16669 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
60 g | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 šálek | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 327,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablka pečená v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka zbavíme jádřinců a do vzniklých otvorů rozdělíme rozinky, které jsme předtím namočili v rumu. Povrch potřeme máslem a jablka zabalíme do čtverců alobalu, pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka. |
2 | Upečená jablka přendáme na talířky, alobal rozevřeme a ihned podáváme. |
3 | Moučkový cukr podáváme zvlášť. |
Poznámka
Servírujeme teplé.