Recept

Bramborový nákyp se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16674

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Majoránka
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
1 stroužek Česnek
450 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
9% Sacharidy 32 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 204 mg
24% Bílkoviny 14 g

Bramborový nákyp se špenátem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, překrojíme na půlky, vaříme v tlakovém hrnci cca 7 minut, poté slijeme, necháme odpařit a prolisujeme.

2

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, česnek prolisujeme. V hrnci zahřejeme 20 g másla, cibuli na něm podusíme.

3

Potom přidáme rozmražený špenát, česnek, majoránku, sůl, muškátový oříšek, vodu a za stálého míchání dusíme směs přibližně 5 minut.

4

Žloutky se špenátem vmícháme do brambor, dle potřeby dochutíme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme ho do nákypu.

5

Formu na pečení vymažeme máslem a dáme do ní bramborovou směs. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a dáme na povrch nákypu.

6

Nákyp dáme do předehřáté trouby na 200°C a zapékáme asi 6 minut. Podáváme ve formě.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nákyp můžeme zapéct i v mikrovlné troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept