Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16676

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Listové těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
0,5 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
200 g Tvaroh tučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Víno bílé
700 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 203kJ
22% Sacharidy 79 g
51% Tuky 39 g
4% Sodík 73 mg
42% Bílkoviny 24 g

Houbový páj s cibulí postup přípravy receptu:

1

Žampióny očistíme, cibuli oloupeme, obojí nasekáme na plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, 10 minut na něm houby i cibuli smažíme. Poté je zaprášíme moukou, dobře promícháme, přilijeme víno a minutu vše povaříme, aby se hmota spojila. Pánev odstavíme.

2

Tvaroh, nasekanou petrželku, sůl a pepř vmícháme do hub, hmotu dáme do nevymazané formy na pečení. Vše zakryjeme listovým těstem, okraje přitlačíme, na několika místech těsto promáčkneme.

3

Žloutek rozkvedláme s vodou, páj jím potřeme. Můžeme ho i ozdobně naříznout, aby měla kudy odcházet pára.

4

Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme páj a pečeme 15 - 20 minut, až těsto dostane zlatohnědou barvu a náplň bublá. Podáváme horký a rovnou z formy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept