Recept

Tessinský pórkový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16677

Ingredience

2 ks Cibule
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
700 g Pórek
1 špetka Skořice mletá
200 g Smetana 33% (šlehačka)
60 g Strouhanka
140 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 377kJ
6% Sacharidy 21 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 240 mg
18% Bílkoviny 10 g

Tessinský pórkový koláč postup přípravy receptu:

1

Strouhanku nebo housku zalijeme teplou smetanou, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme, cibuli nasekáme na jemno.

2

Olej s máslem rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek a dusíme za stálého míchání přibližně 5 minut.

3

Změklou housku nebo strouhanku, pórek, cibuli, česnek, vejce, smetanu, mouku a dvě třetiny nastrouhaného sýra dobře promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí i muškátovým oříškem.

4

Formu do mikrovlné trouby o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a naplníme směsí. Posypeme zbylým sýrem, dáme na 12 - 15 minut do mikrovlné trouby na 360 W při teplotě 175°C.

5

Hotový koláč nakrájíme na porce a dáme na talíře, případně ho můžeme servírovat přímo z formy. Koláč je možné podávát i jako přílohu k šunce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept