Jednoduchý recept

Mrkvové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1668

Ingredience

30 g Droždí
600 ml Mléko polotučné
800 g Mouka polohrubá
300 g Mrkev kořen
30 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
18% Sacharidy 64 g
95% Tuky 71 g
64% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Mrkvové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme kynout.

2

Do prosáté mouky přidáme sůl, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Do těsta zamícháme očištěnou, na kostičky nakrájenou a částečně předvařenou mrkev. Necháme kynout.

3

Vykynuté těsto rozkrájíme na díly, rozválíme je na podlouhlé šišky a zaváříme do mírně osolené vody. Knedlíky vaříme asi 20-25 minut a během varu je občas obrátíme.

4

Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyprchala pára a rozkrájíme je na plátky.

5

Před podáváním knedlíky nahříváme v páře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept