Mrkvové knedlíky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Vápník
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme kynout.
  • 2
    Do prosáté mouky přidáme sůl, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Do těsta zamícháme očištěnou, na kostičky nakrájenou a částečně předvařenou mrkev. Necháme kynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozkrájíme na díly, rozválíme je na podlouhlé šišky a zaváříme do mírně osolené vody. Knedlíky vaříme asi 20-25 minut a během varu je občas obrátíme.
  • 4
    Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyprchala pára a rozkrájíme je na plátky.
  • 5
    Před podáváním knedlíky nahříváme v páře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.