Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut.
  • 3
    Horkou omáčku nalijeme na kapustu.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.