Recept

Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16681

Ingredience

750 g Kapusta růžičková
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy lískové
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
4 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
6% Sacharidy 22 g
30% Tuky 22 g
27% Sodík 545 mg
28% Bílkoviny 16 g

Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě.

2

Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut.

3

Horkou omáčku nalijeme na kapustu.

4

Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept