Šalotky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalotky na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16688 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salám jemný |
250 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 310,1mg |
Vláknina | 52,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Salám jemný, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šalotky na víně postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme oloupané šalotky, osolíme, opepříme a posypeme cukrem, který necháme zezlátnout. Potom přidáme citronovou šťávu, přilijeme bílé víno a ocet. Dusíme zvolna pod pokličkou na mírném ohni 30 - 35 minut. |
2 | Vychladlé cibulky podáváme s plátky jemného salámu jako předkrm. |
Poznámka
Servírujeme studené.