Recept

Žemlovka se sýrem a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16693

Ingredience

500 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
15% Sacharidy 53 g
27% Tuky 21 g
9% Sodík 174 mg
55% Bílkoviny 31 g

Žemlovka se sýrem a vejci postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na plátky, navlhčíme trochou mléka a urovnáme do máslem vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáčku. Na vrstvu žemlí nasypeme nadrobno posekanou šunku, strouhaný sýr, každou vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem. Vrchní vrstu tvoří žemle, které pokapeme máslem a důkladně posypeme nastrouhaným sýrem.

2

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

3

Když je žemlovka částečně zapečená, zalijeme ji zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci. Dopečeme do zlatova.

4

Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept