Řeřichový salát s hruškami
12 min.
Ingredience
- 1kusŘeřicha
 - 2kusyHrušky
 - 80gramůSýr Niva (Rokfór)
 - 30gramůOřechy vlašské
 - 5lžicOlej olivový
 - 2lžíceOcet malinový
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2kusyŠvestky
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Řeřichu očistíme a zbavíme stonků. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince, poté podélně nakrájíme na tenké řezy.
 - 2Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubo, švestky omyjeme, vyjmeme pecky a pokrájíme je na malé kousky.
 - 3Řeřichu, sýr a švestky dáme do mísy, posypeme nasekanými ořechy.
 - 4Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, aby vznikla hustá omáčka. Hrušky rozložíme na salát, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
 - 5
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.