Hovězí pečeně znojemská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně znojemská
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
37,5 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 56,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí pečeně znojemská postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme. |
4 | Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme. |
5 | Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku. |
6 | Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek. |
Poznámka