Recept

Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16701

Ingredience

150 g Brokolice
1 ks Cibule
150 g Květák
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Pomerančová šťáva
2 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
150 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 65 kcal
Kilojoule 271kJ
3% Sacharidy 13 g
2% Tuky 1 g
5% Sodík 93 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku rozpálíme olej a cibuli na něm asi 5 minut osmahneme. Zasypeme ji škrobem, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až omáčka zhoustne. Stále ji přitom mícháme. Hotovou omáčku nalijeme do mísy, necháme vychladnout.

2

Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci (hladina přibližně ve výšce 5 cm), vložíme do ní růžičky květáku a brokolice, asi 7 minut vaříme, aby zůstaly ještě pevné. Slijeme, zeleninu zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Potom ji vložíme do omáčky, promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme v chladu.

3

Zelí opereme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které promícháme s ostatní zeleninou.

4

Salát upravíme na mísu a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz