Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16701 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
150 g | Květák |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pomerančová šťáva |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 409,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Pomerančová šťáva, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku rozpálíme olej a cibuli na něm asi 5 minut osmahneme. Zasypeme ji škrobem, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až omáčka zhoustne. Stále ji přitom mícháme. Hotovou omáčku nalijeme do mísy, necháme vychladnout. |
2 | Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci (hladina přibližně ve výšce 5 cm), vložíme do ní růžičky květáku a brokolice, asi 7 minut vaříme, aby zůstaly ještě pevné. Slijeme, zeleninu zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Potom ji vložíme do omáčky, promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme v chladu. |
3 | Zelí opereme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které promícháme s ostatní zeleninou. |
4 | Salát upravíme na mísu a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.