Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16726

Ingredience

250 g Ananas
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
20 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 kávová lžička Ocet vinný
400 g Okouník mořský
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 151 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rybí salát s ananasem postup přípravy receptu:

1

Mořského okouna propláchneme a rozložíme do nákypové formy. Vymačkáme citron a 1/2 šťávy rybu pokapeme. Osolíme ji, poklademe plátky másla a zalijeme vínem. Formu přiklopíme a pečeme v mikrovlné troubě na 360 W asi 7 minut, 2 minuty ji necháme dojít ve vypnuté troubě.

2

V mixéru ušleháme žloutky, sůl a hořčici. Pomalu přiléváme olej. Směs ochutíme octem, 2 lžičkami citronové šťávy, mletým pepřem a trochou šťávy z ananasového kompotu. Promícháme a přidáme nasekanou mátu.

3

Rybu necháme vychladnout a roztrháme ji na malé kousky. Dílky ananasu necháme okapat a opatrně promícháme s rybou a připravenou majonézou. Salát ozdobíme lístky máty a podáváme.

Poznámka

Do salátu můžeme přidat i čerstvý ananas.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept