Recept

Italské kukuřičné koláče

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 24 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16735

Ingredience

70 g Cukr moučkový
30 g Hrozinky
50 g Kandovaná citronová kůra
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
80 g Mouka kukuřičná
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
30 g Oříšky piniové
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 292kJ
20% Sacharidy 71 g
35% Tuky 26 g
1% Sodík 25 mg
16% Bílkoviny 9 g

Italské kukuřičné koláče postup přípravy receptu:

1

Hrozinky namočíme do marsaly. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo, mouky, citronát a hrozinky.

2

Vše zpracujeme na hladké těsto. Vytvoříme 4 ploché koláče. Ozdobíme je piniovými jádry, přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 165°C asi 24 minut.

3

Hotové koláče necháme trochu vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept