Sladké chlebíčky s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké chlebíčky s hrozinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16739 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
80 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko - podmáslí |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Soda jedlá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 52,9mg |
Draslík | 105,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sladké chlebíčky s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, sodu a dobře vše promícháme. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme k mouce, pak chladnýma rukama rychle vypracujeme drobenku. |
2 | Do drobenky vmícháme hrozinky, rozkvedlané vejce, podmáslí a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. |
3 | Těsta přendáme na vymazaný plech a na něm je vyválíme na placky o průměru asi 20 cm. Každou z placek nakrájíme nožem na 6 dílů, ale neoddělujeme je od sebe. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 12 - 15 minut, dokud těsto nedostane zlatohnědou barvu. Pak teprve od sebe oddělíme jednotlivé kousky. Podáváme teplé. |