Recept

Sladké chlebíčky s hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16739

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
80 g Hrozinky
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko - podmáslí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Soda jedlá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 878kJ
7% Sacharidy 27 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 54 mg
8% Bílkoviny 5 g

Sladké chlebíčky s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, sodu a dobře vše promícháme. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme k mouce, pak chladnýma rukama rychle vypracujeme drobenku.

2

Do drobenky vmícháme hrozinky, rozkvedlané vejce, podmáslí a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.

3

Těsta přendáme na vymazaný plech a na něm je vyválíme na placky o průměru asi 20 cm. Každou z placek nakrájíme nožem na 6 dílů, ale neoddělujeme je od sebe.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 12 - 15 minut, dokud těsto nedostane zlatohnědou barvu. Pak teprve od sebe oddělíme jednotlivé kousky. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept